13 April 2022 Current Affairs

0
111
13 April 2022 Current Affairs
13 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

13 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 13 April 2022 

Ques 1. Which country has seen protests against the Army Chief?
Ans. Pakistan

Ques 2. Which Kingdom has launched the 1064 Anti-Corruption Mobile Application?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. Which country defaulted the entire foreign debt of 51 billion dollars?
Ans. Sri Lanka

Ques 4. In which country has President Ram Nath Kobind named a species of yellow tulip flower as Maitri?
Ans. Netherlands

Ques 5. Who has been appointed as the new chairman of UPSC at present?
Ans. Manoj Soni

Ques 6. Which union minister inaugurated the Indo-Pak border viewing point at Nada Bet, Gujarat?
Ans. Amit Shah

Ques 7. When is the ‘247th Raising Day’ of Army Ordnance Corps celebrated?
Ans. 08 April

Ques 8. Who has inaugurated the Periyar Memorial Samathuvpuram Award?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. Which country has been approved by the United General Assembly to suspend it from the Human Rights Council?
Ans. Russia

Ques 10. Who has become the Twenty-Third PM (Prime Minister) of Pakistan?
Ans. Shahbaz Sharif

Ques 11. Which state has set up a cooperative bank for milk products?
Ans. Karnataka

Ques 12. Which platform has been launched by the Government of India to increase transparency?
Ans. Broadcast Seva Platform

Ques 13. Which state government will get a Rs 7500 crore loan from World Bank and AIIB?
Ans. Gujarat

Ques 14. Who has been awarded The International Cricket Council Player of the Month for March 2022?
Ans. Babar Azam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here