12 September 2021 Current Affairs

0
197
12 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

12 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 September 2021 

Ques 1. Which IIT has been ranked first in the engineering category in the 6th edition of NIRF 2021 rankings?
Ans. IIT Madras

Ques 2. Which Indian team’s mentor has been selected for the upcoming Men’s T20 World?
Ans. Mahendra Singh Dhoni

Ques 3. Which life insurance company has appointed Olympic gold medalist Neeraj Chopra as its brand ambassador?
Ans. Tata AIA Life Insurance

Ques 4. The Union Cabinet has approved the MoU between India and which country on cooperation in the field of Geology?
Ans. Russia

Ques 5. Which country will host the G20 summit in the year 2023?
Ans. India

Ques 6. Who has taken charge as the chairman of the National Commission for Minorities in New Delhi?
Ans. Sardar Iqbal Singh Lalpura

Ques 7. After the resignation of Baby Rani Maurya, Gurmeet Singh has been appointed as the Governor of which state?
Ans. Uttarakhand

Ques 8. The Government of India and ADB have signed a $300 million loan to expand rural connectivity in which state?
Ans. Maharashtra

Ques 9. Denmark and Tamil Nadu have planned to build an energy island in which bay?
Ans. Bay of Mannar

Ques 10. Name the Minister of State in the Ministry of Jal Shakti who has launched Swachh Survekshan Gramin 2021?
Ans. Prahlad Singh Patel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here