12 July 2022 Current Affairs

0
41
12 July 2022 Current Affairs
12 July 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 July 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. This post is helpful for all.

Current Affairs 12 July 2022 

Ques 1. Modhera Sun Temple in Gujarat, which has been in the news recently, was built during the reign of which dynasty?
Ans. Chalukya Dynasty

Ques 2. When is the 125th birth anniversary of freedom fighter ‘Alluri Sitarama Raju’ celebrated?
Ans. 04 July

Ques 3. Which country is currently the largest trading partner of India?
Ans. United States of America

Ques 4. Who has received the Microsoft Partner of the Year Award 2022?
Ans. HCL Technologies

Ques 5. Which central ministry has identified and published poems, articles, and publications banned by the British government?
Ans. Ministry of Culture

Ques 6. Who recently released the book Swadhinta Sangram Na Savior?
Ans. Meenakshi Lekhi

Ques 7. In which state did Kharchi Mahotsav start in July 2022?
Ans. Tripura

Ques 8. Who has topped the kingdom ranking for the implementation of the National Food Security Act?
Ans. Odisha

Ques 9. Shinzo Abe, who was assassinated recently, is the former Prime Minister of which country?
Ans. Japan

Ques 10. Who launched India’s first Artificial Intelligence in Difference symposium and exhibition at Vigyan Bhawan, Delhi?
Ans. Defense Minister Rajnath Singh

Ques 11. Where was the Natural Farming Conference organized recently?
Ans. Surat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here