12 January 2022 Current Affairs

0
172
12 January 2022 Current Affairs
12 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. C

Current Affairs 12 January 2022 

Ques 1. When is World Hindi Day celebrated?
Ans. January 10

Ques 2. Recently, who has been selected for the National Award by the Indian Council of Medical Research?
Ans. Satish Adiga

Ques 3. Which nation has started luxury train service with the help of India?
Ans. Sri Lanka

Ques 4. Recently World Rapid Chess Championship 2021 Nodirbek Abdusatorov has won, he belongs to which country.
Ans. Uzbekistan

Ques 5. Which kingdom government has declared four villages near the Nepal border as revenue villages?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. When has the National Human Trafficking Awareness Day been celebrated recently?
Ans. 11th January

Ques 7. Where has the new covid-19 variant named Deltacrone been found?
Ans. Cyprus

Ques 8. Recently which film has received the Best Film Award at the Golden Globe Awards 2022.
Ans. The Power of the Dog

Ques 9. Where is the Losang Festival celebrated?
Ans. Sikkim

Ques 10. Who has recently won the Adelaide International 1 Tennis Tournament of 2022?
Ans. Gail Monfils

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today,C

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here