12 February 2022 Current Affairs

0
309
12 February 2022 Current Affairs
12 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

12 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 February 2022 

Ques 1. When is the International Day of Girls and Women in Science celebrated?
Ans. February 11

Ques 2. Who is the author of the recently launched book Atal Bihari Bajpayee?
Ans. Sagarika Ghosh

Ques 3. Which city of India will get the first bullet train station?
Ans. Surat

Ques 4. When will Surat become the first station of the country’s first bullet train in India?
Ans. By 2024

Ques 5. Which has become the world’s most congested city according to TomTom Traffic Index Ranking 2021?
Ans. Istanbul

Ques 6. Which highway tunnel of India has been recognized as the longest tunnel in the World Book of Records?
Ans. Atal Tunnel

Ques 7. Which has become the first union territory to be integrated with NSWS?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 8. When is National Deworming Day 2022 celebrated?
Ans. 10th February

Ques 9. Who has become the new Chief Justice of Madras High Court?
Ans. Munishwar Nath Bhandari

Ques 10. For which period the Government of India has extended the National Youth Empowerment Programme?
Ans. By 2025-26

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here