11 September 2022 Current Affairs

0
49
11 September 2022 Current Affairs
11 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

11 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 11 September 2022 

Ques 1. When is ‘World Coconut Day’ celebrated?
Ans. 02 September

Ques 2. Which country issued 82000 student visas to Indians in 2022?
Ans. United States of America

Ques 3. How many Indian cities have joined the UNESCO Global Network of Learning Cities?
Ans. 3

Ques 4. Who set the national record in the men’s 100m race in the ‘Inter Railway Athletics Championship’ is celebrated?
Ans. Amlan borgohain

Ques 5. Which Union Minister inaugurated the three-day conference named ‘Manthan’ in Bengaluru?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 6. When is International Literacy Day celebrated?
Ans. 8 September

Ques 7. Which bank has been selected by the Reserve Bank of India for the trial phase of the ‘On Tap’ application facility for the subject ‘Retail Payments’ under the regulatory sandbox?
Ans. HDFC Bank

Ques 8. In collaboration with India’s National Security Council Secretariat and which country BAE Systems successfully designed and conducted cyber security exercises for 26 countries?
Ans. United Kingdom

Ques 9. What has been renamed the Rajpath of Delhi?
Ans. Duty Path

Ques 10. Who has taken over as the CMD of NHPC?
Ans. Yamuna Kumar Choubey

Ques 11. Who created history by becoming the first Indian-American to hold the US State Department’s daily press briefing?
Ans. Vedant Patel

Ques 12. To whom is the “Pudhumai Pen Scheme” related?
Ans. From girl students

Ques 13. By what percentage has the GST collection increased to 1.43 lakh crore in the month of August?
Ans. 28%

Ques 14. Which Kingdom is all set to launch an ambitious scheme to provide 100 days of employment to needy families in urban areas?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here