10 March 2022 Current Affairs

0
234
10 March 2022 Current Affairs
10 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

10 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 10 March 2022

Ques 1. Name the RBI Governor, who has recently launched a UPI-based payment product named “UPI123Pay” for smartphones?
Ans. Shaktikanta Das

Ques 2. Which of the following police force has celebrated its 53rd Raising Day on 6th March 2022?
Ans. Central Industrial Security Force

Ques 3. Where has C-DAC installed the supercomputer Param Ganga?
Ans. IIT Roorkee (Speed ​​- 1.66 petaflops)

Ques 4. Which state police will get training in AI data analytics?
Ans. Kerala

Ques 5. What is the objective of the ‘Samarth’ initiative launched by the Ministry of MSME?
Ans. Women Entrepreneurship

Ques 6. Which state has witnessed a sharp increase in the population of rhinos and tigers in Manas National Park and Tiger Reserve?
Ans. Assam

Ques 7. Which has become the most accepted country in the world?
Ans. Russia

Ques 8. Who will inaugurate Sagar Parikrama in Gujarat?
Ans. Purushottam Rupala

Ques 9. Which country has launched its second satellite Noor-2 in low earth orbit?
Ans. Iran

Ques 10. Which country has been declared a partially free space in the Freedom of the World 2022 report?
Ans. India

Ques 11. Asia’s biggest Defense Expo 2022 has been postponed?
Ans. Gandhinagar

Ques 12. Which company has announced the opening of India’s largest business and cultural center in Mumbai?
Ans. Reliance Industries Limited

Ques 13. President Ram Nath Kovind has honored how many women with the Nari Shakti Award on International Women’s Day?
Ans. 29

Ques 14. Which helpline has been launched by the Reserve Bank of India for 24*7 digital payments?
Ans. Digi Sathi ( 1800-891-3333 )

Ques 15. In which city the annual summit of the India Global Forum has been organized?
Ans. Bangalore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here