09 October 2021 Current Affairs

0
123
09 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

09 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 October 2021 

Ques 1. Recently which state government has started the “Clean Program”?
Ans. Andra Pradesh

Ques 2. Which day is celebrated in the whole of India on 8 October?
Ans. Indian air service day

Ques 3. How many pressure swing adsorption oxygen plants have been dedicated to the nation by Prime Minister Narendra Modi in a program in Uttarakhand?
Ans. 35

Ques 4. Mr. P.L. Harnadh has recently taken over as the president of which port trust?
Ans. Paradip Port Trust

Ques 5. Who has recently started the transmission system for Rajasthan solar power sector?
Ans. POWERGRID KHETRI TRANSMISSION SYSTEM LIMITED

Ques 6. Who has recommended the widespread use of the world’s first malaria vaccine on children?
Ans. World Health Organization

Ques 7. Which organization has released its new report titled “The State of Climate Services 2021: Water”?
Ans. world meteorological organization

Ques 8. For which year in a row Japan has been ranked first in the Henley Passport Index’s Passport Ranking 2021?
Ans. third

Ques 9. Which Kingdom National Tiger Conservation Authority declared Guru Ghasidas National Park and Tamor Pingla Wildlife Sanctuary as new Tiger Reserves?
Ans. Chhattisgarh

Ques 10. Anshu Malik has become which Indian woman to reach the finals of the World Championship?
Ans. First

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here