09 March 2022 Current Affairs

0
236
09 March 2022 Current Affairs
09 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

 Current Affairs 09 March 2022

Ques 1. Which is the venue of the (IGF) India Global Forum event in 2022?
Ans. Bangalore

Ques 2. When is International Women’s Day celebrated?
Ans. March 8

Ques 3. Between which railway stations, the investigation of the test of the Kavach methodology has been done by the Union Minister of Railways, Communications, Electronics and Information Technology, Ashwini Vaishnav.
Ans. Between Gullaguda and Chitgidda railway stations

Ques 4. Name the Union Minister of State for Micro, Small, and Medium Enterprises, who has launched “Sambhav” and “Swavalamban” initiatives recently.
Ans. Bhanu Pratap Singh Verma

Ques 5. Which digital payments company has announced to expand its partnership with the Tourism Corporation and Indian Railway Catering (IRCTC)?
Ans. Paytm

Ques 6. Which tech giant has announced to set up India’s largest data center area in Hyderabad?
Ans. Microsoft

Ques 7. Which country has a test-fired reconnaissance satellite system?
Ans. North Korea

Ques 8. On 07 March 2022, who has started the Donate-a-Pension campaign under the Pradhan Mantri Shram Yogi Maan Dhan Yojana.
Ans. Union Minister for Employment and Employment Bhupendra Yadav

Ques 9. Who has inaugurated the Pune Metro Rail Project?
Ans. Narendra Modi

Ques 10. Who has launched the UPI 123 PAY system?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 11. Which party is predicted to get a huge majority in the Uttar Pradesh Exit Poll 2022?
Ans. BJP

Ques 12. Which country has been included in the gray list by the Financial Action Task Force (FATF)?
Ans. United Arab Emirates (UAE)

Ques 13. What is Digisathi?
Ans. 24×7 Helpline

Ques 14. Where is the annual summit of the India Global Forum held?
Ans. Bangalore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here