09 April 2022 Current Affairs

0
55
09 April 2022 Current Affairs
09 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 April 2022 

Ques 1. Who has been given Saraswati Samman 2021?
Ans. Ramdarash Mishra

Ques 2. Who has appointed Dr. Ian Fry as the world’s first independent director for human rights and climate change?
Ans. United Nations Human Rights Council

Ques 3. Which state government has launched the Kaval Uthavi app to get police assistance during an emergency?
Ans. Government of Tamil Nadu

Ques 4. Who has topped the list of billionaires of 2022 released by Forbes?
Ans. Elon Musk

Ques 5. World Health Day is celebrated on 7th April, which is the theme of World Health Day 2022.
Ans. Our planet, our health

Ques 6. In which state ‘Sarhul Mahotsav’ is celebrated?
Ans. Jharkhand

Ques 7. Which bank has launched UnionNXT and digital project SMBHAV?
Ans. Union Bank

Ques 8. In which city the new variant XE of Corona has been found?
Ans. Mumbai

Ques 9. Which Indian-American singer has received the Grammy Award 2022 for Best Children’s Music Album?
Ans. Falguni Shah

Ques 10. To whom has Jio BP tied up for EV solutions?
Ans. TVs

Ques 11. Which state government has received a loan of Rs 7500 crore from World Bank and Asian Infrastructure Investment Bank?
Ans. To the Government of Gujarat

Ques 12. Who has addressed the India Education Summit 2022?
Ans. Dharmendra Pradhan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here