08 January 2022 Current Affairs

0
172
08 January 2022 Current Affairs
08 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

08 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 08 January 2022 

Ques 1. When is World War Orphans Day celebrated?
Ans. 06 January

Ques 2. Recently which state has been chosen by Prime Minister Narendra Modi to hostess the 25th National Youth Festival.
Ans. Puducherry

Ques 3. Which country has created a world record by extracting 07 million degrees Celsius energy from the artificial sun for 17 minutes?
Ans. China

Ques 4. When was the Ujala scheme started?
Ans. 05 January 2015

Ques 5. Who has been launched the World Economic Outlook 2022?
Ans. IMF

Ques 6. What is the name of the 102nd country that has joined the International Solar Alliance recently?
Ans. Antigua and Barbuda

Ques 7. Who has acquired Israeli cyber security startup Simplified for $500 million?
Ans. Google

Ques 8. Who has recently received the UiPath Automation Excellence Awards 2021?
Ans. South Indian Bank

Ques 9. Which country’s three-time Olympic gold-winning triple jump champion Victor Sanve has passed away?
Ans. Australia

Ques 10. Who is the author of the recently launched book named Mamta: Beyond 2021?
Ans. Jayant Ghoshal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here