07 December 2021 Current Affairs

0
196
07 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

07 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 December 2021 

Ques 1. In which state the Union Minister of AYUSH Shri Sarbananda Sonowal has inaugurated 50 bedded Integrated AYUSH Hospital?
Ans. Manipur

Ques 2. The economic investigation team of which bank based in Singapore has revised the growth forecast for FY2023 to 7%?
Ans. DBS Bank

Ques 3. In the tenth annual World Cooperative Monitor Report 2021, which has been ranked first among the top 300 cooperatives of the world?
Ans. Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limited

Ques 4. Which company’s founder Pradeep Shah has been appointed as the president of National Asset Reconstruction Company?
Ans. India Fund Advisors

Ques 5. In which city did Shri Anurag Singh Thakur and Yogi Adityanath inaugurate the Earth Station of Doordarshan Kendra?
Ans. Gorakhpur

Ques 6. Which IIT foundation has assigned Smriti Mandhana as the brand ambassador of the incubated startup GUVI?
Ans. IIT Madras

Ques 7. Which private zone lender has launched a feature-rich saving bank product “Mitra Plus” for women?
Ans. federal bank

Ques 8. Which country’s Indiana University scientist has discovered that mental health, cause, and treatment of depression can be detected through a blood test?
Ans. America

Ques 9. When is Civil Defense Day celebrated?
Ans. 6 December

Ques 10. Who has been appointed as the chairman of the National Asset Reconstruction Company (NARCL)?
Ans. Pradeep Shahi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here