• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

06 September 2023 Current Affairs06 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 September 2023 

Ques 1. Where has the second ‘Navy Commanders Conference’ of the year 2023 started?
Ans. New Delhi

Ques 2. Which team recently won the title of ‘5-A Side Hockey Asia Cup 2023’?
Ans. Indian team

Ques 3. Where is ITC planning to set up an integrated food manufacturing and logistics facility and a sustainable packaging products manufacturing facility?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 4. India and which country have organized the fifth annual defense dialogue?
Ans. bangladesh

Ques 5. The Chief Minister has approved giving how many rupees instead of Rs 1,000 per year for uniforms to residential student-athletes studying in sports schools?
Ans. 8150

Ques 6. ‘Ramayana Park’ will be constructed by which state government?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Where was the second ‘Navy Commanders Conference’ of the year 2023 held?
Ans. New Delhi

Ques 8. Who became the winner by defeating East Bengal 1-0 in the Durand Cup final?
Ans. Mohun Bagan S. Yes.

Ques 9. Which country’s Daniel McGahey has become the first transgender to play international cricket?
Ans. Canada

Ques 10. Who has been given the Most Effective Teacher Award for the year 2023?
Ans. Neera Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 02 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *