06 December 2021 Current Affairs

0
225
06 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

06 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 06 December 2021 

Question 1. In which country does the Semeru volcano erupt on Java on December 4, 2021?
Answer – Indonesia

Question 2. Dr. S Jaishankar addressed the fifth Indian Ocean Conference where was it held?
Answer – Abu Dhabi

Question 3. Which state government has recently launched the “Back to Work” scheme?
Answer – Rajasthan

Question 4. Who has been appointed as the chairman of the National Asset Reconstruction Company (NARCL)?
Answer – Pradeep Shah

Question 5. Who has been elected as the chairman of the National Highways Authority of India?
Answer – Alka Upadhyay

Question 6. Which has become the first state in India to have fully immunized COVID-19?
Answer – Himachal Pradesh

Question 7. Recently in which city of Uttar Pradesh the earth station of Doordarshan Kendra has been inaugurated?
Answer – Gorakhpur

Question 8. When was International Bank Day celebrated?
Answer – December 4

Question 9. From which country the Women’s Tennis Association has postponed all its tournaments?
North China

Question 10. Who has topped the list of Fortune India’s Most Powerful Women 2021?
Answer – Nirmala Sitharaman

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here