06 April 2022 Current Affairs

0
108
06 April 2022 Current Affairs
06 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 06 April 2022

Ques 1. Which Indian billionaire topped the ‘Hurun Richest Self-Made Women in the World 2022’ in the nation?
Ans. Falguni Nair

Ques 2. In which state “Gangaur Lokotsav” is celebrated?
Ans. Rajasthan

Ques 3. What is the name of the website launched for broadcasting-related services in India?
Ans. broadcast service portal

Ques 4. Who has been appointed as the commander of NDA?
Ans. Ajay Kochri

Ques 5. Which Indian city is to be covered with Artificial Intelligence based cameras as part of a road safety project?
Ans. Kozhikode

Ques 6. Which team has won the ICC Women’s World Cup 2022?
Ans. Australia

Ques 7. Who has been named the Stockholm Water Prize Winner 2022?
Ans. Prof. Wilfred Brutsaert

Ques 8. Which state government has launched the crop insurance portal of Mukhyamantri Horticulture Bima Yojana?
Ans. Haryana

Ques 9. Which helicopters did the IAF celebrate 60 years of glorious service at Hakimpet Air Force Station, on 02 April 2022?
Ans. Chetak Helicopter

Ques 10. Who has launched a website called Modi Story?
Ans. Sumitra Gandhi Kulkarni

Ques 11. Which state government has recently set up the first She Auto Stand?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 12. The World Health Organization has suspended the supply of vaccines through the United Nations agencies?
Ans. covaxin

Ques 13. India’s Unified Payments Interface has recently crossed how many crores in terms of volume?
Ans. 500 crore

Ques 14. Who has topped the Haroon Global U40 Self Made Billionaire 2022?
Ans. America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here