05 September 2023 Current Affairs

0
75
05 September 2023 Current Affairs
05 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 September 2023 

Ques 1. Union Textiles Minister Piyush Goyal, the first Finance Minister of independent India ‘R. Where was the statue of K Shanmugam Chetty unveiled?
Ans. Coimbatore

Ques 2. What will be launched by the Indian Space Research Organization (ISRO) on 02 September?
Ans. Aditya L1 Mission

Ques 3. South Korea and which country have conducted joint air force exercises?
Ans. America

Ques 4. What status was given to RCF?
Ans. Navratna

Ques 5. Who has won the title of Miss International India 2023 from Udaipur?
Ans. Praveena Anjana

Ques 6. In which country have archaeologists discovered the tomb of 3000 year old priests?
Ans. Peru

Ques 7. ‘Abua Awas Yojana’ is associated with which state?
Ans. Jharkhand

Ques 8. Which state has become the first state in the North East to start Aadhaar linked birth registration?
Ans. Nagaland

Ques 9. Who has won the silver medal in Zurich Diamond League?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 10. Which state’s chief minister has distributed land rights certificates to slum dwellers?
Ans. Odisha

Ques 11. On which day of the week will Car-Free Day be celebrated in Karnal, Haryana from September 2023?
Ans. tuesday

Ques 12. The Central Government has made former President Ramnath Kovind the president of?
Ans. One Nation One Election Committee

Ques 13. Who will host the first Zayed Charity Marathon in 2024?
Ans. Kerala

Ques 14. When was ‘International Day for the Remembrance of the Slave Trade’ celebrated?
Ans. 23 august

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 02 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here