05 November 2021 Current Affairs

0
77
05 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

05 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 November 2021 

Question 1. Which country has announced a ban on the use of foreign currencies?
North Afghanistan

Question 2. In the released ICC T20 Batting Rankings, who is the first player with 834 ratings?
Answer – Babar Azam

Question 3. Which nation has been approved the Pfizer corona vaccine for children aged 5 to 11?
North America

Question 4. For whom the Union Home Minister Amit Shah has launched the “Ayushman CAPF Health Card”?
Answer – Personnel of Central Armed Police

Question 5. Minister of Renewable Energy who inaugurated the turning of river Marusudar in Pakal Dul Hydroelectric Project?
Answer – R. Of. Lion

Question 6. Which state has been invited to take part in the Virtually International Seed Conference organized by the Food and Agriculture Organization?
Answer – Telangana

Question 7. Who has approved an acquisition proposal worth Rs 7,965 crore for the modernization and operational needs of the armed forces?
Answer – Defense Acquisition Council

Question 8. Which social media company has decided to discontinue the face recognition system?
Answer – Facebook

Question 9. In which district did the Manipur government launch ‘Go to Village 2.0’?
Answer – Thoubal

Question 10. How many new Tribes India outlets did Arjun Munda, the Union Minister for Tribal Affairs, in fact, launch?
Answer – Four (4)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here