05 January 2022 Current Affairs

0
340
05 January 2022 Current Affairs
05 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 January 2022 

Ques 1. Which country’s Prime Minister has announced his resignation?
Ans. Sudan

Ques 2. Recently which country has taken over the presidency of the European Union for the next 6 months.
Ans. France

Ques 3. Who has taken over as the Chief executive officer of Vistara Airlines?
Ans. Vinod Kannan

Ques 4. Recently SEBI has reconstituted its primary market advisory committee, which has been appointed as the chairman of this committee.
Ans. S Sahu

Ques 5. Which kingdom has become the country’s first LPG-free smoke-free state?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. What is the nickname of Pakistani cricketer Mohammad Hafeez?
Ans. The Professor

Ques 7. Which country’s cricketer Muhammad Hafeez has retired from international cricket?
Ans. Pakistan

Ques 8. Recently, a committee has been constituted to examine the Bill related to raising the legal age of marriage (Prohibition of Child Marriage Amendment Bill, 2021), who has been made the chairman of this committee.
Ans. Sushmita Dev (TMC MP)

Ques 9. Which Indian female player has been declared the best player of this season?
Ans. Smriti Mandhana

Ques 10. Recently in which country a new variant of Kovid-19 “IHU (B.1.640.2)” has been found.
Ans. In France

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here