04 September 2021 Current Affairs

0
152
04 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

04 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 04 September 2021

Ques 1. Central Government in ‘Group C’ jobs. How many new sports have been included and announced to give them jobs under the sports quota?
Ans. 20 new games

Ques 2. At what age did Bigg Boss 13 winner Siddharth Shukla die?
Ans. 40 Years

Ques 3. Which state government has launched “Innovation Mission Punjab”?
Ans. Punjab Government

Ques 4. Name the Union Minister of AYUSH, who has recently launched the “Y-Break” mobile application at Vigyan Bhawan.
Ans. Sarbananda Sonowal

Ques 5. Which state government has been announcing to change the name of Rajiv Gandhi National Park to Orang National Park?
Ans. Assam government

Ques 6. The world’s first “plant-based” smart air-purifier has been developing by scientists from IIT Ropar and Kanpur and the Faculty of Management Studies of which university?
Ans. Delhi University

Ques 7. According to NPCI, in which month of the year, transactions worth 3.55 billion have been registered by Unified Payments Interface (UPI)?
Ans. August

Ques 8. According to the report of which university, the life of Indians can be diminished by 9 years due to air pollution?
Ans. University of Chicago

Ques 9. At what age did the separatist leader of Jammu and Kashmir Syed Ali Shah Geelani die?
Ans. 91 years

Ques 10. Former Rajya Sabha MP and related to which profession Chandan Mitra has passed away at the age of 65?
Ans. Journalist

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs gk, gk with current affairs,  current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here