04 January 2022 Current Affairs

0
31
04 January 2022 Current Affairs
04 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 January 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 04 January 2022 

Ques 1. The Government of India has launched the International Year of Millets (IYM)- 2023 as a part of which day to serve millet delicacies.
Ans. Republic Day Celebration (2023)

Ques 2. Who has taken over the Western Command of the Indian Air Force?
Ans. Pankaj Mohan

Ques 3. The free trade agreement has come into force between India and which nation?
Ans. Australia

Ques 4. By what percent has the GST collection increased to Rs 1.49 lakh crore in the month of December?
Ans. 15%.

Ques 5. Who has taken charge as the Director General of Telangana Police?
Ans. Anjani Kumar

Ques 6. When will India’s first underwater metro be operational?
Ans. December 2023

Ques 7. The UK has released how many pounds of funding to reduce dependence on Russian uranium and boost domestic production of nuclear fuel for power plants?
Ans. 75 million pounds

Ques 8. Which Indian fast bowler has been selected in the India team for the first time for the T20 series against Sri Lanka?
Ans. Shivam Mavi

Ques 9. Who has become the first person to lose $200 billion in wealth?
Ans. Elon Musk

Ques 10. Who has laid the foundation stone of the Central Detective Training Institute at Devanahalli in Karnataka?
Ans. Amit Shah

Ques 11. Who won the title of Mr. Olympia 2022?
Ans. Hadi Chupan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here