04 April 2022 Current Affairs

0
135
04 April 2022 Current Affairs
04 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 04 April 2022 

Ques 1. Who has been elected as the President of the Indian Badminton Association?
Ans. Himanta Biswa Sarma

Ques 2. Which film industry’s action hero Bruce Willis has recently announced his retirement from his acting career?
Ans. Hollywood Film Industry

Ques 3. In which country a public emergency has been declared due to the economic crisis?
Ans. Sri Lanka

Ques 4. ‘Rising and Accelerating MSME Performance’ (RAMP) is supported by which global organization?
Ans. World Bank

Ques 5. Which state has become the largest producer of vegetables in India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Kaziranga National Park is situated on the banks of which Indian river?
Ans. Brahmaputra

Ques 7. Who has become the chairman of NABH?
Ans. Mahesh Verma

Ques 8. From which Indian river is a 9th century ‘three-headed idol of Lord Vishnu’ found?
Ans. Jhelum River

Ques 9. Jeff Carson has passed away Who was he?
Ans. musician

Ques 10. Where is the air exercise conducted by the Airborne Rapid Response Teams of the Indian Army?
Ans. Maharashtra

Ques 11. In which state of India was the announcement of the Indira Gandhi Matritva Poshan Yojana started?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here