03 October 2021 Current Affairs

0
244
03 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

03 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Visit Our Website For daily Updated.

Current Affairs 03 October 2021 

Ques 1. Which bank has been excluded from the Promotion Corrective Action Framework by RBI after improving its financial and credit profile?
Ans. Indian Overseas Bank

Ques  2. AU Small Finance Bank has tied up with NABARD to boost the ongoing rural development projects in which state?
Ans. Rajasthan

Ques 3. NABARD has approved a credit scheme for yak rearing in which state?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 4. How many scientists have been announced to be honored with Shanti Swarup Bhatnagar Prize 2021?
Ans. 11 scientists

Ques 5. India-based Dr. Rukmini Banerjee and which country-based professor Eric Hanushek has been honored with the 2021 Yidan Award?
Ans. America

Ques 6. In collaboration with which company, Union Labor and Employment Minister Bhupendra Yadav have launched “Digi Saksham”?
Ans. Microsoft

Ques 7. US Space NASA is set to launch Lucy, the first spacecraft to study Trojan asteroids of which planet?
Ans. Jupiter

Ques 8. According to Hurun India, who has been in first place in the list of the country’s rich for the tenth consecutive year?
Ans. Mukesh Ambani

Ques 9. Which day is celebrated all over the world on 2nd October?
Ans. international non-violence day

Ques 10. Which social media company has launched the “Creator Education Program” in India?
Ans. Facebook

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here