03 March 2022 Current Affairs

0
288
03 March 2022 Current Affairs
03 March 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 March 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

03 March 2022 Current Affairs

Ques 1. DRDO successfully tested the distribution tech of Quantum between?
Ans. Vidyanchal and Prayagraj

Ques 2. Who has destroyed the world’s largest aircraft ‘Maria’?
Ans. Russia

Ques 3. Who has been appointed by the Union Government as the CEO of the new National e-Governance Division?
Ans. Abhishek Singh

Ques 4. Who has reached the top in the men’s ATP ranking?
Ans. Daniil Medvedev

Ques 5. When is National Protein Day celebrated?
Ans. February 27

Ques 6. Which country India is conducting a joint military exercise Videsh, EX DHARMA GUARDIAN-2022 in Karnataka?
Ans. Japan

Ques 7. Which country has become the largest recipient of the US COVID vaccine?
Ans. Bangladesh

Ques 8. Under which mission did India evacuate 219 people from war-affected Ukraine in February 2022?
Ans. Operation Ganga

Ques 9. Who has inaugurated Industry Connect 2022?
Ans. Dr. Mansukh Mandviya

Ques 10. ExCobra Warrior 22 air exercise will be conducted between India and which country?
Ans. UK

Ques 11. What percentage of foreign investment has been approved by the Union Cabinet in LIC’s IPO?
Ans. 20

Ques 12. India and which country has renewed the bilateral swap arrangement?
Ans. Japan

Ques 13. Union Minister Sarbananda Sonowal has inaugurated the Nikarshan Sadan Dredging Museum in the DCI campus of which city?
Ans. Visakhapatnam

Ques 14. Did IOC withdraw the top Olympic honor from the President of which country?
Ans. Russia

Ques 15. Moody has projected India’s growth rate to be what percent in the current fiscal year 2022?
Ans. 9.5%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs in English

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here