03 February 2022 Current Affairs

0
257
03 February 2022 Current Affairs
03 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 February 2022 

Ques 1. Who has been acquired Neelachal Ispat Nigam Limited for Rs 12100 crore?
Ans. Tata Group

Ques 2. Xiomara Castro has swearing-in as the first female President of which nation
Ans. Honduras

Ques 3. Who has become India’s first Unicorn Sports Enterprise?
Ans. Chennai Super Kings

Ques 4. Who has been won the 2022 Odisha Open Badminton tournament?
Ans. Unanti Hooda, Kiran George

Ques 5. According to the Union Budget 2022-23, the economic growth rate (GDP) of the country has been estimated in the financial year 2021-22.
Ans. 9.27 percent

Ques 6. Which ministry has been started home delivery of medicines under the Sehat Yojana?
Ans. Ministry of Defense

Ques 7. Which program has been announced in Budget 2022-23 to create an open platform for a national digital health ecosystem?
Ans. National Telehealth Program

Ques 8. Electronics and which ministry has been launched Federated Digital Identities?
Ans. Ministry of IT

Ques 9. According to the budget 2022-23, in how many districts digital banking units will be set up to promote digital banking.
Ans. 75

Ques 10. H E Antonio Costa has been re-select as the Prime Minister of which nation?
Ans. Portugal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here