03 April 2022 Current Affairs

0
104
03 April 2022 Current Affairs
03 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 April 2022 

Ques 1. In which state Sariska Tiger Reserve is in news?
Ans. Rajasthan

Ques 2. In which state/UT is the ‘Great Wall of India’ and the world’s second-longest wall located?
Ans. Rajasthan

Ques 3. Which ship of the Indian Navy has been honored with the prestigious President’s Colours?
Ans. INS Balsura

Ques 4. Who has been declared the winner of the SAFF Under-18 Women’s Championship title 2022?
Ans. Bharat

Ques 5. The renovated Yadadri temple has been inaugurated by the Chief Minister of which state?
Ans. Telangana

Ques 6. When is International Drug Testing Day 2022 observed?
Ans. March 31

Ques 7. Which state’s Chief Minister N. Biren Singh has recently launched the “Catch the Rain Campaign – 2022”?
Ans. Manipur

Ques 8. In which state ‘Adi Bazar’ has been inaugurated?
Ans. Gujarat

Ques 9. Indian Air Force has recently unveiled the new initiative “Fleet Card-Fuel on Move” in association with?
Ans. Indian Oil Corporation Limited

Ques 10. Which Indian actor has been appointed as the brand ambassador of Yes Island, Abu Dhabi?
Ans. Ranbir Singh

Ques 11. Which country’s footballer Miguel Van Damme has recently passed away at the age of 28 due to leukemia?
Ans. Belgium

Ques 12. Which country has celebrated Armed Forces Day with a military parade on 27th March?
Ans. Myanmar

Ques 13. Which section of the railway has completed 100% electrification of the entire region?
Ans. Konkan Railway

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs in Hindi, current affairs India, current affairs pdf, monthly current affairs pdf, current affairs 2021, CA, current affairs quiz, gk today current affairs, current affairs 2021 India, C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here