02 January 2022 Current Affairs

0
288
02 January 2022 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

02 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 02 January 2022 

Ques 1. Which state has been declared as a “disturbed area” by the central government for 6 more months under the AFSPA Act?
Ans. Nagaland

Ques 2. Which has become the most downloaded application in the world in the year 2021?
Ans. Tik Tok

Ques 3. Which kingdom has achieved the target of applying the first dose of Kovid to 100% of the population?
Ans. Telangana

Ques 4. Which medal has Nitesh Kumar won in the 4th Para-Badminton National Championship held in Bhubaneswar, Odisha?
Ans. Gold

Ques 5. IAS Praveen Kumar has been named as the Director-General and CEO of which institute?
Ans. Indian Institute of Corporate Affairs

Ques 6. Which state has approved Rs 15381 crore for Jal Jeevan Mission?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 7. Which nation has been included as a new member by the BRICS New Development Bank?
Ans. Egypt

Ques 8. Which Indian bowler has completed a Hundred wickets on foreign soil?
Ans. Jasprit Bumrah

Ques 9. Who has been arranged as the new Permanent Representative of India to the United Nations Conference on Disarmament?
Ans. Anupam Ray

Ques 10. The new commissioner of which Kolkata Police has been appointed?
Ans. Vineet Kumar Goel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, C, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, CA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here