01 January 2022 Current Affairs

0
179
01 January 2022 Current Affairs
01 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 January 2022

Ques 1. Which IIT has emerged as the best institute under the category “CFTIs, Central Universities, and Institutions of National Importance” in ARIIA 2021?
Ans. IIT Madras

Ques 2. The Governor of which kingdom has inaugurated the road named Prime Minister Modi?
Ans. Sikkim

Ques 3. Who has become the 5th Indian bowler to take 200 wickets in the Test?
Ans. Mohammed Shami

Ques 4. Which state has been on top in implementing the Shyama Prasad Mookerjee Ruben Mission?
Ans. Telangana

Ques 5. Violet Barua has recently become the first woman Inspector General of which kingdom police?
Ans. Assam

Ques 6. Durga Shankar Mishra has become the new Chief Secretary of which kingdom?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Who will chair the Counter-Terrorism Committee in January 2022?
Ans. India

Ques 8. Which country has introduced the world’s first dual-turn vehicle?
Ans. Japan

Ques 9. Who has been arranged as the next Permanent Representative of India to the United Nations Conference on Disarmament in Geneva?
Ans. Anupam Rai

Ques 10. Which bank has started Green Fixed Deposit?
Ans. IndusInd Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here