01 April 2022 Current Affairs

0
156
01 April 2022 Current Affairs
01 April 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 April 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 April 2022 

Ques 1. When is the ’73rd Rajasthan kingdom Foundation Day’ celebrated?
Ans. 30 March

Ques 2. When is World Theater Day celebrated?
Ans. March 27

Ques 3. Who has won the best Private Hospital reward in India?
Ans. Medanta Gurugram

Ques 4. The border dispute between Assam and which state has been going on for 50 years has been resolved?
Ans. Meghalaya

Ques 5. Who has inaugurated the Indian Jewelry Exhibition Center building in Dubai?
Ans. Piyush Goyal

Ques 6. Which country has successfully test-fired an intercontinental ballistic missile named Hwasong-17?
Ans. North Korea

Ques 7. Which country has created a new record by exporting 400 billion dollars in 1 year?
Ans. North India

Ques 8. Who has won the National Para-Swimming Championship 2022?
Ans. Maharashtra

Ques 9. Which country’s foreign minister Wang is visiting India?
Ans. China

Ques 10. Who has been selected as the best state in the National Water Awards 2022?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, CA, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here