Current Affairs 03 June 2025
Current Affairs 03 June 2025: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.
03 June 2025 Current Affairs
Ques 1. Who has inaugurated India’s first agriculture hackathon in Pune?
Ans. Ajit Pawar
Ques 2. Who has become the first Indian batsman to hit 300 IPL sixes?
Ans. Rohit Sharma
Ques 3. Which state has become the first state to have 100% electrified rail network?
Ans. Gujarat
Ques 4. Who has inaugurated the new building of Central Forensic Science Laboratory (CFSL), Kolkata in West Bengal?
Ans. Amit Shah
Ques 5. Sherpa Kami Rita has created a new record by climbing Everest for how many times?
Ans. 31st
Ques 6. Nagshankar of which state has been named as Ashray Mandir for the conservation of turtles?
Ans. Assam
Ques 7. Who has taken over as AOC-in-C of Southern Air Command in Indian Air Force?
Ans. Manish Khanna
Ques 8. Which state’s capital Aizawl has become the fourth northeastern capital to have rail connectivity?
Ans. Mizoram
Ques 9. Who topped the medal tally of the first Khelo India Beach Games?
Ans. Manipur
Important Links
Facebook: Notesplanet
Instagram: Notesplanet1
Youtube: Notesplanet
Tags: May 4 current affairs 2025, 3 may 2025 current affairs, Current affairs may 2025 pdf, Current affairs may 2025 questions, Current affairs may 2025 in english, Current affairs may 2025 quiz.